Väder Klimat Dubai

Väder Klimat Dubai

När är det bäst att åka till Dubai?

Egentligen kan du åka till Dubai året om för vädret är för det mesta milt och skönt. Om du kommer under de varma sommarmånaderna kan det vara besvärligt att befinna sig utomhus i hetta kombinerat med hög luftfuktighet. Det kan beskrivas lite som att promenera i en soppa!

För att avgöra när du ska åka till Dubai med tanke på klimat och väder ska du beakta vad du vill syssla med när du kommer fram. För att få kombinationen av skönt väder och inte så många turister att samsas med är bästa tiden från mitten av november och under tidig december.

I slutet på december, januari och februari kommer flest turister till Dubai.

Vädret i Dubai just nu


Det är just under vintermånaderna som det är skönast att vistas utomhus i Dubai. Det är då som det är riktigt trevligt att ge sig ut och promenera för att se på de intressanta byggnadsverken. Men det är också under dessa månader som alla andra tänker samma sak!

Mellan januari och februari är det många som reser till Dubai för att njuta av vädret och vara med på event som Dubais shoppingfestival. Det betyder att det sköna vädret kan störas en aning av att det är många som står i kö för att få vara med om allt roligt.

Sommaren är för inomhusaktiviteter

Med tanke på de höga temperaturerna och den höga luftfuktigheten under sommarmånaderna är detta inte tiden du åker för att ge dig ut på sightseeing. Det är ganska folktomt på gatorna i Dubai under juli och augusti månad. De flesta håller sig inomhus i luftkonditionerade rum för att orka med hettan.

Om du ändå tänker åka under sommaren ska du förbereda dig för det heta och fuktiga klimatet. Ta med dig rätt typ av kläder och räkna inte med att klara mer än några minuter åt gången utomhus. Välj att åka med bil för att se på byggnader och upptäck stadens kultur inomhus på museer och konstgallerier.

Ett tips är att passa på att se världen från toppen av Burj Khalifa just på sommaren eller under en mindre turisttät månad. Då slipper du stå länge i kö och byggnaden går att vistas i med hög komfort trots att det är hett utanför.

Badsäsongen är på våren

I Dubai kan du också njuta av stränder men glöm det under sommarmånaderna. Då är det så hett att det blir svårt att vistas på stranden. På vintern kanske du tycker att vädret känns milt och nästan lite som sommar i Sverige. Men det kan ändå vara för kyligt att bada i Arabiska sjön.

Om bad är viktigt för dig bör du sikta in dig på att åka under vårmånaderna april och maj. Då är det mellan 25 och 28 grader varmt i vattnet. På hösten blir det kyligare igen men det kan fortfarande vara mycket behagligt att bada i havet under augusti och september.

Tropiskt klimat?

I Förenade Arabemiraten råder tropiskt klimat, med en torrperiod och en regnperiod. Att det skulle regna speciellt mycket under regnperioden som infaller mellan januari och mars är dock inget att räkna med, men det är svalare. Temperaturen brukar ligga runt 25°C. Normalt sett faller cirka 100 millimeter regn under ett år tid.

Under torrperioden, som infaller mellan april och november är det vanligt att temperaturen når uppåt 50°C i skuggan. De absolut varmaste månaderna är juli och augusti. I kuststäder som Abu Dhabi och Dubai är luftfuktigheten mycket hög.

Under sommarmånaderna når den regelbundet upp över 85%, medan man i städer som ligger längre in i landet, som Al Ain, har en långt mer torr hetta. Temperaturen i inlandet är generellt högre än i områdena längs kusten.