Shopping i Dubai

Handla mode i Dubai

Smarta tips för lyckad shopping i Dubai

Till att börja med ska det sägas att shopping i Dubai handlar om så mycket mer än att hitta prylar och kläder som du blir nöjd med. Faktum är att du kan bege dig till köpcentrum i staden utan att planera något faktiskt köp. Många av Dubais shoppingcentrum är upplevelser som du aldrig kommer att glömma bort.

Missa inte Ski Dubai

Snö i Dubai? Ja, det är på riktigt fast artificiellt. Det här är ett shoppingcentrum med konstgjord snö. Det är en skidort där du kan åka skidor eller bara njuta av snön under några timmars tid. Kontrasten mellan värmen ute på Dubais gator och detta köpcentrum är häftig och väl värd att uppleva.

Du kan åka med tunnelbana

Det blir inte bara billigare än att åka taxi, det är riktigt kul att åka med tunnelbana i Dubai. Metron har stopp vid de stora shoppingcentren. Du behöver inte svettas när du går mellan tåg och köpcentrum. Staden har nämligen byggt inkapslade broar med luftkonditionering mellan tågstationer och gallerior.

Besök under januari för shoppingfestivalen

En stor fördel med att åka till Dubai i januari är att det då pågår en shoppingfestival. Under den här festivalen kan du handla billigare i stadens butiker. Det kan innebära riktiga klipp. Om du har tur kanske du vinner något under festivalen. Håll utkik efter lotterier och annat kul som är på gång.

Köp guld på Gold Souq i Deira

I Deira finns det en guldmarknad med flera hundra butiker som säljer smycken av guld. Här kan du få riktigt fina priser för äkta guldsmycken. Marknaden är en spännande upplevelse och något du inte vill missa. Var dock medveten om att priserna som ges är gjorda för diskussion. Du förväntas pruta!

Börja shoppa tidigt på förmiddagen

Butikerna öppnar normalt sett vid tiotiden på förmiddagen. Det är smart att vara där när kommersen sätter igång. Under eftermiddag och kväll kan det bli ganska mycket folk som trängs i och omkring butikerna.

Oavsett när du bestämmer dig för att ge dig ut och shoppa i Dubai ska du tänka på att du kommer att behöva tid. Några timmar går snabbt när det finns så mycket att upptäcka i ett enda köpcentrum. Planera shoppingen på ett smart sätt med paus för mat och vila så att du inte blir trött och tjurig.

Köp äkta kopior i Karama

Innan du åker hem till Sverige igen kan du bege dig till Karama för att köpa souvenirer och presenter. Det här är ett shoppingområde som är känt för att erbjuda äkta kopior. Det finns en massa olika butiker. Men du märker snart att de alla har i stort sett samma sortiment. Du behöver alltså inte gå in i varje butik i Karama för att se vad som erbjuds.

Dubai är också känt för mattor

Om det finns behov av en matta av riktigt hög kvalitet är Dubai adressen. Mattorna är inte bara vackra och unika. De berättar landets historia. Hemmen i Dubai har minst en eller två av de karaktäristiska mattorna.

De maskintillverkande mattorna är billigare men ändå mycket vackra och hållbara. En handgjord variant kan kosta hundra gånger mer. Priset beror också materialet som mattan är gjord av. De lyxiga silkesmattorna kan kosta som en bil!

Shoppa i Dubai

Dubai Mall är ett av världens största shoppingcenter. Här finns mer än 1200 affärer och över 160 stycken ställen att äta på. För den som vill shoppa är utbudet enormt. Här finns allt från matvaror till kläder, elektronik, juveler, leksaker och allt däremellan.

Men som brukligt i Dubai finns det något extra även här. Dubai Aquarium med sina mer än 33000 arter ligger i köpcentrumet. Det gör även en skridskorink, en nöjespark, en biograf, och mycket mer.