Hotell i Dubai

Hotell i Dubai

Det finns massor med olika hotell i Dubai, från helt galet lyxiga till lite mindre lyxiga till bättre priser. Vi listar här våra favoriter bland hotellen i Dubai.

Så väljer du rätt hotell i Dubai

Det kommer många miljoner turister till Dubai varje år och staden har gott om hotell för olika budget och smak. Hur ska du välja rätt? Ett sätt kan vara att helt enkelt gå på det du kommer att fokusera på under ditt besök.

Bo nära attraktioner och aktiviteter

Om du redan nu vet på ett ungefär vilka platser du vill besöka och vad du ska göra under ditt besök i Dubai kan du välja hotell utifrån detta. Välj ett hotell i Dubai som ligger nära de gator du vet att du vill ta dig till. Då slipper du lägga mycket tid på taxiresor.

Du kan ta en titt på vad olika hotell erbjuder i form av attraktioner och utflykter. Det är inte ovanligt att hotellen ordnar med skjuts till olika utflyktsmål såväl som till köpcentrum som ligger utanför stadskärnan. Då blir det kanske mindre viktigt med läget eftersom du vet att du kommer att komma till de olika platserna med hotellets hjälp.

När det är stranden som står i fokus

Du kan också vilja komma nära stranden av flera skäl. Dels är det ju en upplevelse i sig att blicka ut över Arabiska sjön från ditt hotellrum. Och du som vill passa på att bada på de vackra stränderna vill förstås bo så nära att du kan kliva ut på dem direkt från hotellet.

Det finns hotell som ligger längsmed Jumeirah stranden. Här finns det lyxhotell som ligger precis vid stranden. Du kommer alltså direkt från hotellet ut till bad i det turkosa vattnet och till spännande vattensporter av olika slag.

The Palm är ett annat område med hotell som du kan välja om du vill komma nära vattnet och bad i det. Både The Palm och Jumeirah har gott om restauranger och butiker så att du får tillgång till både shopping och kulinära upplevelser mellan bad och surfing.

Mer privat på The Palm

The Palm bör nämnas lite mer i detalj för det här är ett populärt val för de som vill vara nära vattnet men lite mer privat. The Palm är i grund och botten en artificiell ö med helt fantastiska vyer. Ön ligger inte mer än någon kvart från centrum och ändå får du känslan av att kommit närmre naturen. Ett hotell här kan ge en spektakulär upplevelse av Dubaivistelsen.

Bo på ökenhotell

Dubai erbjuder också så kallade ökenhotell som tar dig nära naturen. Det här kan vara ett bra val för dig som tycker om äventyr. Dubai har faktiskt glamping vilket innebär boende i mycket lyxiga tält som har en rad bekvämligheter som du inte får i ett vanligt tält.

Ökenhotellen kan ge dig privat pool och omgivningar som känns som tagna ur en dröm. Även om formatet kan verka enkelt ska du veta att det här är en form av lyxhotell. Boendet blir en unik upplevelse med helt otrolig utsikt när solen går ner över Dubai.